over mij

“Mijn vader bouwde stoommachines, en van jongs af aan was ik hierdoor gefascineerd. Het metaal, de bewegende onderdelen, de verbindingen, het solderen, het vuur, de vlammen. De stoere ruigheid van de machines, zijn atelier, al dat gereedschap. Vol bewondering keek ik naar het werk van mijn vader, maar wel met mijn handen op m’n rug want ik mocht nergens aankomen!”

Caron Fitzpatrick is een bevlogen sieraden ontwerpster en een ambachtelijke edelsmid. Haar sieraden zijn stoer en hebben een minimalistische, industriële en architectonische uitstraling, simpele krachtige vormen maar toch verfijnd en stijlvol. Ze werkt met sterkte concepten en haar sieraden zitten vaak vol symboliek. De sieraden van Caron vertellen een verhaal ’storytelling’ en hebben een boodschap. Naast eigen collecties werkt Caron ook in opdracht, sieraden op maat gemaakt. Ze ontwerpt voor bijzondere en speciale gelegenheden zoals het huwelijk, liefde, relatie, geboorte, verlies, dood en hoop, voor diegene die een uniek en een persoonlijk sieraad zoeken. Een sieraad met een verhaal, jouw/jullie verhaal.

“Een persoonlijk verhaal omzetten in een sieraad is een mooi en inspirerend proces, daarom verheug ik me op iedere opdracht. Tijdens een intakegesprek luister ik aandachtig naar het persoonlijke verhaal en de wensen van mijn klant en aan de hand hiervan presenteer ik een drietal 3D ontwerpen die ik dan samen met de klant bespreek. Materiaal, edelstenen, maatvoering, verhoudingen en eventuele aanpassingen worden dan besproken. Vervolgens ga ik het sieraad maken.”

Caron Fitzpatrick verbaast zich al jaren over het feit dat mannen nauwelijks sieraden dragen, behalve de standaard trouwring. Waarom dragen mannen weinig tot geen sieraden? ‘Komt niet in ze op, lijkt ze onhandig zitten, te veel gedoe, en niet gewend om een sieraad te dragen.’ Het is dan ook haar missie om mannen aan het sieraad te krijgen.

Het ambacht voor het sieraden maken heeft Caron Fitzpatrick geleerd op de Vakschool voor Edelsmeden in Amsterdam, daarnaast heeft ze sculptuur op de Hogeschool voor de Kunsten in Breda gevolgd, en een grafische opleiding in Antwerpen met succes doorlopen.

De sieraden van Caron Fitzpatrick worden ambachtelijk vervaardigd en getuigen van vakmanschap. Haar sieraden worden met liefde en passie ontworpen en gemaakt.

Caron woont en werkt in Amsterdam. Haar atelier en showroom ligt nabij de Hallen in Amsterdam Oud-West. Een afspraak maken? Neem contact op.

Contactformulier